Mentor för särbegåvade barn

Studerar du på högskola/universitet och vill hjälpa barn i grundskolan som behöver extra utmaning att utvecklas i matematik? Du är då varmt välkommen att ansöka om att bli mentor. Det krav vi ställer på våra mentorer är att de studerat minst 30 högskolepoäng varav 15 högskolepoäng i matematik, samt att de har tidigare erfarenhet av att arbeta med pedagogik och/eller barn. Mentorskapet innebär:

  • Att träffa sina adepter en timme varannan vecka på Chalmers. Under träffarna vägleder och inspirerar du adepterna, och försöker utmana dem.
  • Regelbundna träffar och event tillsammans med andra mentorer samt möjligheter att engagera sig vidare inom föreningen.
  • Möjlighet till personlig utveckling, och att förbättra bland annat dina pedagogiska och matematiska förmågor.
  • Att du gör en stor skillnad! Många barn med särbegåvning kan uppleva stora problem och vantrivsel i skolan som följd. Det kan vi göra någonting åt, tillsammans!

Går du på högskolan och vill bli mentor för särbegåvade barn? Ansök här!

De som läser mentorskapet för särbegåvade barn har för tillfället inte möjlighet att läsa MTS-kursen, men vi arbetar på att skapa den möjligheten i framtiden. För mer information, kontakta jessica El-Jabaoui