Mentor för särskilt begåvade barn

Studerar du på högskola/universitet och vill…
… UTVECKLA DIG SJÄLV, VÄSSA DITT CV och GÖRA SKILLNAD?
Du är då varmt välkommen att ansöka om att bli mentor till barn i grundskolan som är särskilt begåvade inom matematik!

Mentorskapet för särskilt begåvade barn riktar sig till barn i grundskolan som inte känner sig utmanade nog av den existerande matteundervisningen. Det kan ofta leda till att matematiken inte upplevs som givande, och kan orsaka mentala problem samt vantrivsel för barnen.

Mentorskapet innebär:

  • Träffa 3-4 grundskoleelever en timme varannan vecka på Chalmers. Under träffarna vägleder och inspirerar du adepterna och försöker utmana dem. Tid och exakt plats bestämmer mentorn och adepterna själva.
  • Möjlighet att gå på träffar och event tillsammans med andra mentorer, samt möjligheter att engagera sig vidare inom föreningen.
  • Personlig utveckling inom pedagogik, ledarskap och matematik.
  • Att du gör en stor skillnad! Många barn med särskild begåvning kan uppleva stora problem och vantrivsel i skolan som följd. Det kan vi göra någonting åt, tillsammans!
  • Merit och referens att skriva upp på ditt CV

Det krav vi ställer på våra mentorer är att de studerat minst 30 högskolepoäng varav 15 högskolepoäng i matematik.

Klicka här för att ansöka!

När vi fått in din ansökan kommer vi att ringa upp dig för att boka in ett enskilt lämplighetssamtal. Där pratar vi om vad mentorskapet innebär.

Valfritt för alla SBB-mentorer är:

Kursen har ett krav på att deltagarna studerat minst 30 högskolepoäng varav 20 högskolepoäng matematik. Vill du läsa kursen Matematik och Samhälle (MVE370) anger du detta i ansökningsformuläret ovan.

Frågor? 

Om du har frågor angående rekryteringen eller mentorskapet så är du välkommen att maila till mentor@intize.org. Har du frågor ang MTS-kursen, maila kurs@intize.org.

Läs mer om särskilt begåvade barn:

www.mattetalanger.ncm.gu.se

www.mensa.se