Få en mentor

Vad gör en mentorsgrupp?

Vad ni gör på träffarna beror på vad du och din grupp vill göra, alla är välkomna oavsett ambitioner eller svårigheter. Gemensamt för de flesta brukar vara att kunna gå på djupet med matten, ställa frågor som läraren inte hinner med och att lära sig förstå varför.

Det fria upplägget betyder också att du som adept har ansvar för att komma på träffarna och komma med förslag på vad du vill göra och hur du lär dig bäst.

Hur anmäler jag mig?

Du ansöker genom vårt anmälningsformulär längre ner och hamnar då i en kö för att få en mentor. När du fått en mentor kontaktar han/hon dig för att boka en första träff. Väntetid varierar beroende på när du ansöker, men vi får vanligtvis in nya mentorer i oktober och februari.

När du anmäler dig förbinder du dig att komma på träffarna. Om du upprepade gånger uteblir eller inte svarar när din mentor kontaktar dig förlorar du din plats. Om du ångrar dig och vill hoppa av är det inga problem, bara du meddelar oss.

För gymnasieelever

Studerar du matematik på gymnasienivå, tekniskt basår eller liknande har du möjlighet att gå med i en mentorsgrupp. Du träffar då en mentor tillsammans med några andra som studerar liknande matematik en gång i veckan på Chalmers i två timmar. Exakt vilken tid och dag bestämmer ni tillsammans i gruppen.

Går du på gymnasiet? Anmäl dig här!

Om du ångrar dig innan du fått din mentor, skicka ett email till mentor@intize.org.

Om du inte längre vill vara med när din mentor kontaktar dig, svara och meddela det så att mentorn vet.

För högstadieelever

Om du går på högstadiet har du möjlighet att få en mentor från gymnasiet som du får träffa tillsammans med några andra högstadieelever 1-2 timmar i veckan. Mentorsträffarna äger rum på mentorns gymnasieskola. Exakt vilken tid och dag bestämmer ni tillsammans i gruppen.

Går du på högstadiet? Anmäl dig här!

För särbegåvade barn

Mentorskapet för särbegåvade barn riktar sig till barn i grundskolan som behöver extra utmaning när det kommer till matte. Som adept träffar man tillsammans med två andra särbegåvade barn en mentor från högskolan i en timme varannan vecka.

Vid frågor kan du kontakta Ari von Nordenskjöld på 0703 – 71 69 60 eller ari.nordenskjold@intize.org.

Anmäl er här om ert barn går i grundskolan och behöver mer utmaning i matte!