Få en mentor

För gymnasieelever

Anmälan till mentorskapet är stängd och öppnar igen i augusti.

Studerar du matematik på gymnasienivå, tekniskt basår eller liknande har du möjlighet att gå med i en mentorsgrupp. Du träffar då en mentor tillsammans med några andra som studerar liknande matematik en gång i veckan på Chalmers i två timmar. Exakt vilken tid och dag bestämmer ni tillsammans i gruppen.

Vad gör en mentorsgrupp?

Vad ni gör på träffarna beror på vad du och din grupp vill göra, alla är välkomna oavsett ambitioner eller svårigheter. Gemensamt för de flesta brukar vara att kunna gå på djupet med matten, ställa frågor som läraren inte hinner med och att lära sig förstå varför.

Det fria upplägget betyder också att du som adept har ansvar för att komma på träffarna och komma med förslag på vad du vill göra och hur du lär dig bäst.

Hur anmäler jag mig?

Du ansöker genom vårt anmälningsformulär längre ner och hamnar då i en kö för att få en mentor. När du fått en mentor kontaktar han/hon dig för att boka en första träff. Väntetid varierar beroende på när du ansöker, men vi får vanligtvis in nya mentorer i oktober och februari.

Anmälan till mentorskapet är stängd. Det är många som står i kö till att få en mentor. Alla är dock varmt välkomna till våra drop-in-räknestugor!

När du anmäler dig förbinder du dig att komma på träffarna. Om du upprepade gånger uteblir eller inte svarar när din mentor kontaktar dig förlorar du din plats. Om du ångrar dig och vill hoppa av är det inga problem, bara du meddelar oss.

Anmälan till mentorskapet är stängd och öppnar igen i augusti.

Om du ångrar dig innan du fått din mentor, skicka ett email till mentor@intize.org.

Om du inte längre vill vara med när din mentor kontaktar dig, svara och meddela det så att mentorn vet.

 

För högstadieelever

Du har även möjligheten att få en gymnasiementor om du studerar matematik på högstadienivå, som du får träffa tillsammans med några andra högstadieelever en timme i veckan. Mentorsträffarna äger rum på mentorns gymnasieskola. Exakt vilken tid och dag bestämmer ni tillsammans i gruppen. I övrigt fungerar det som mentorskapet för gymnasieelever.

Går du på högstadiet? Anmäl dig här!