Få en mentor

Vad gör en mentorsgrupp?

Du och upp till fyra andra elever träffar en mentor och får vägledning i matte. Träffarna sker veckovis i mentorns skolmiljö. Exakt vilken tid och dag bestämmer ni tillsammans i gruppen. Det är helt gratis!

Vad ni gör på träffarna beror på vad du och din grupp vill göra, alla är välkomna oavsett ambitioner eller kunskapsnivå. Gemensamt för de flesta brukar vara att kunna gå på djupet med matten, ställa frågor som läraren inte hinner med och att lära sig förstå varför. Det fria upplägget betyder också att du som adept har ansvar för att komma på träffarna och komma med förslag på vad du vill göra och hur du lär dig bäst.

Hur ansöker man? 

Du ansöker genom resp anmälningsformulär längre ner och hamnar då i en kö för att få en mentor. När du fått en mentor kontaktar han/hon dig för att boka en första träff. Väntetid varierar beroende på när du ansöker, men vi får vanligtvis in flest nya mentorer i oktober och februari. Anmälan för att få en mentor under läsåret öppnar 1 augusti, och stänger sen vår. Om du stått på kölista under ett läsår, måste du ansöka på nytt f.r.o.m. 1 augusti för det nya läsåret. Senast i oktober får ett ett mail av oss där du får bekräfta att du är redo att börja mentorsträffarna, alternativt information om att du står på väntelista.

När du anmäler dig förbinder du dig att komma på träffarna. Om du upprepade gånger uteblir eller inte svarar när din mentor kontaktar dig förlorar du din plats. Om du inte längre vill vara med när din mentor kontaktar dig, svara och meddela det så att mentorn vet. Om du ångrar dig innan du fått din mentor eller har några frågor, tveka inte att kontakta oss. 

  • Går du på gymnasiet? 

Studerar du matematik på gymnasienivå, tekniskt basår eller liknande har du möjlighet att gå med i en mentorsgrupp. Du träffar då en mentor tillsammans med några andra som studerar liknande matematik en gång i veckan på Chalmers/GU i två timmar.

Ansök här

  • Går du på högstadiet? 

Om du går på högstadiet har du möjlighet att få en mentor från gymnasiet som du får träffa tillsammans med några andra högstadieelever 1-2 timmar i veckan. Mentorsträffarna äger rum på mentorns gymnasieskola.

Ansök här

  • Har du ett barn som går i grundskolan
    som behöver mer utmaning i matte?

Mentorskapet för särbegåvade barn riktar sig till barn i grundskolan som behöver extra utmaning när det kommer till matte. Som adept träffar man tillsammans med 2-3 andra särbegåvade barn en mentor från högskolan i en timme varannan vecka på Chalmers/GU. Läs mer om särbegåvning och dess kännetecken på www.mensa.se eller www.mattetalanger.ncm.gu.se. Om du är osäker på vilken nivå ditt barn är på kan ni prova att göra gamla nationella prov eller testa nivån på www.matteboken.se

Ansök åt ditt barn här

Frågor?

Har du några frågor angående mentorskapen, kontakta oss gärna!